ΔΕΥΑ ΕΡΕΤΡΙΑΣ

Χαιρετισμός

Αγαπητοί συμπολίτες,

Η σωστή διαχείριση, διάθεση και προστασία των υδάτινων πόρων του Δήμου μας είναι τόσο σημαντική όσο και η αξία του καθαρού νερού για την διατήρηση της ζωής. Για τα θέματα που αφορούν το νερό ύδρευσης του Καλλικρατικού Δήμου Ερέτριας αρμόδια είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ερέτριας (ΔΕΥΑΕ).

Όπως όλοι γνωρίζουμε το νερό είναι πηγή ζωής, το πολυτιμότερο αγαθό που διαθέτει ο πλανήτης μας. Χωρίς το νερό δεν μπορούμε να επιβιώσουμε. Άλλωστε το 60%-70% του σώματός μας αποτελείται από νερό.

Δυστυχώς, ο άνθρωπος δεν έχει εκτιμήσει ακόμα, την αξία του νερού και συνεχίζει να μολύνει τις ακτές και το περιβάλλον, δημιουργώντας διαταραχή στον κύκλο και την τροφική αλυσίδα της ζωής, χωρίς να καταλαβαίνει ότι αυτή η διαταραχή θα ζημιώσει και τον ίδιο σε μεγάλο βαθμό.

Το πρόβλημα του νερού είναι οξυμμένο κυρίως εξαιτίας της κακοδιαχείρισή του από τον άνθρωπο αλλά και της μόλυνσης του περιβάλλοντος. Είναι γνωστό ότι η αλόγιστη χρήση και η μεγαλύτερη σπατάλη εντοπίζεται στα αστικά κέντρα και κυρίως στις καθημερινές μας συνήθειες.

Αναγνωρίζοντας την πολιτιστική, περιβαλλοντική και οικονομική σπουδαιότητα του καθαρού νερού προσπαθούμε να παρέχουμε στους δημότες και στους επισκέπτες του Δήμου μας, νερό σε επαρκή ποσότητα και σε άριστη ποιότητα.

Για το σκοπό αυτό απαιτείται διαρκή εγρήγορση, υπευθυνότητα και κόστος. Απαιτούνται δράσεις και έργα. Συνεχής παρακολούθηση και ποιοτικός έλεγχος του νερού των πηγών, των γεωτρήσεων, των δεξαμενών και του δικτύου ύδρευσης που στο νέο Καλλικρατικό Δήμο είναι πολύ εκτεταμένο και συνεχώς διευρύνεται.

Ζητάμε την συμπαράσταση , τη κατανόηση και τη βοήθεια όλων σας.

Προσοχή στην κατανάλωση και τη διαχείριση του πολύτιμου αυτού αγαθού που απλόχερα μας προσφέρει η φύση.

Τελειώνοντας σας καλωσορίζουμε στη νέα ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΕ με την πεποίθηση ότι η δαπάνη κατανάλωσης νερού στα σπίτια θα τύχει της ανάλογης διαχείρισης.